فرق سفال فوم دار یا عایق دار با سفال ساده

در این مقاله با کمک مصالح فروش می خواهیم درباره ی بلوک فوم دار یا عایق دار با سفال ساده صحبت هایی را داشته باشیم تا فرق این دو را با یک دیگر بیشتر دریابیم برای اطلاعات بیشتر با مصالح فروش همراه باشید.

بلوک سفال فوم دار چیست؟

بلوک های سفالی متداول ترین مصالح مورد استفاده در ساخت دیوارها از خاک رس و آب است که به شکل اشکال سوراخ دار در ابعاد مختلف ساخته شده است. بلوک های سفالی همان آجرهای سفالی هستند که در قسمتهای غیر سازه ای استفاده می شوند. از ساختمان برای افزایش چسبندگی به بتن نمره گذاری می شود. بلوک سفالی فوم دار از یک لایه فوم به عنوان عایق استفاده می کنند.

آجر سفال فوم دار (تیغه فوم دار، آجر عایق یا تیغه سفالی یونولیت دار)  بلوک دیواری بهینه  شده ایی است که اخیراً خود را در بین انواع دیگر آجر و سایر بلوک های سفالی متداول تثبیت کرده است و از بهترین کاشی سفالی (درجه یک ممتاز) ساخته شده است. و فوم (یونولیت یا پلاستافوم) مورد استفاده در ساخت این محصول تخصصی از نوع کند سوزاندن با چگالی (تراکم) مورد تأیید سازمان نظام مهندسی است.

عایق بودن بلوک سفالی فوم دار:

میزان عایق کاری این نوع آجر بستگی به چگالی فوم و یونولیت مورد استفاده در آن دارد. هرچه چگالی یونولیت در آجر بیشتر باشد، درجه عایق کاری آجر بیشتر است. البته ، این افزایش تراکم وزن آجر را نیز افزایش می دهد. آجرهای زیادی وجود ندارد، اما در محاسبات حرفه ای و مهندسی برای برآورد وزن سازه، لازم است همان افزایش وزن را در نظر بگیریم.

 از آنجا که افزایش وزن در اشکال مختلف موثر است، وزن این آجر حدود 3 کیلوگرم است که به نوبه خود بر اساس نوع خاک مورد استفاده و میزان تراکم خاک و تراکم آن تعیین می شود. با استفاده از تیغه عایق بندی شده، در نهایت یک دیوار یونولیت در وسط دیوار داریم که نه تنها عایق خوبی است، بلکه تا حد زیادی از اتلاف انرژی جلوگیری می کند. اما همچنین به عنوان یک عایق صوتی یکپارچه و یک مانع نفوذ ناپذیر، از ورود سر و صدای محیط بیرون به داخل و بالعکس جلوگیری می کند و در نهایت فضای داخلی شما را با توجه به استانداردهای ساختمان مدرن به فضایی ایده آل تبدیل می کند. 

اگر در شرایط خاصی بتوان هوا را با دو دیوار مجزا از هم جدا کرد، خود هوا می تواند بهترین عایق صدا و حرارت در ساختمان ها باشد. در دیوارهای سفالی، سرامیک خود دارای تورهایی است که هوا از طریق آنها جریان می یابد. وقتی این کاشی ها پشت سر هم چیده می شوند و دیوار بالا می رود، این شیارها رو به روی هم قرار می گیرند و حفره ای بین دیوارهای ما ایجاد می کنند که بهترین عایق است.

بلوک سفالی ساده

 بلوک سفالی ساده یا تیغه سفال یکی از پر مصرف ترین مصالح ساختمانی برای ساخت دیوار است. بلوک سفالی برای ساخت دیوار داخلی و دیوار خارجی کاربرد دارد. با توجه به ارزانی نسبی بلوک سفالی در ایران استفاده از آن بسیار معمول است. مقاومت خوب، سادگی کار با آن برای بنا و همچنین در دسترس بودن و ارزان بودن آن بلوک سفالی را یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی کرده است. برای خرید آجر نسوز با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

بلوک های سفالی از افزودنی های خاک رس، آب و آهک ساخته می شوند. پس از تهیه خاک رس و شکل دادن و برش آن، بلوک ها پوشانده می شوند، سپس بلوک های تمام شده در فر با دمای 900 درجه پخته می شوند. آنها در درجه سانتی گراد پخته می شوند. در مرحله خشک شدن، باید مراقب بود که سرامیک مرطوب تر وارد کوره نشود و به میزان مناسب رطوبت و استحکام برسد تا هنگام ورود به کوره ترک نخورد و شوک حرارتی به کوره نفوذ نکند. به بلوک های سیمانی بیشتر هستند. وزن مخصوص بلوک های سفالی 600 تا 500 کیلوگرم در متر مکعب است.

مزایا بلوک سفال

  1.  دربرابر آتش سوزی مقاوم است
  2. عایق حرارتی مناسبی است
  3. عایق صوتی مناسبی است
  4. دارای پرت کمی است
  5.  استحکام خوبی دارد
  6.  بسیار اقتصادی است

وزن هر مصالح بنایی یک پارامتر مهم است که هنگام انتخاب سرامیک یا بلوک یا سایر عناصر باید در نظر گرفته شود. آجرهای سفالی، بلوک های سبک و مصالح جدیدتر مانند بلوک های هبلکس نسبتاً سبک هستند و برای سازه های بزرگ مناسب هستند. این آجرهای فشرده، بلوک های ماسه ای و آجرهای بهمن وزن بیشتری دارند و ساختار را سنگین تر می کنند، هزینه هر متر مربع بار را افزایش می دهد و هزینه و زمان انتقال مصالح به طبقات را افزایش می دهد و در مناطق شهری کمتر استفاده می شود. مقاومت سفال در مقایسه با بلوک سیمانی سبک بالاتر است در شرایطی که استحکام سفال کمتر از آجر فشاری و آجر بهمنی می باشد. این ایده که سرامیک های فوم دار یا عایق می توانند تاثیر بسزایی در عایق صوتی یا حرارتی داشته باشند بحث برانگیز است.

 اما سرامیک هایی که در بسیاری از کارخانه های تهران و شهرهایی مانند یزد، اصفهان یا قزوین ساخته می شوند دارای فوم هستند. ضخامت های متفاوتی دارند، اما با افزایش قیمت فوم ، کاهش ضخامت کف در آجر های سفالی به حدی رسیده است که امروزه در محدوده حدود 2.5 تا 3 سانتی متر برای کف در فوم آجر های سفالی با ضخامت 1.2 سانتی متر نصب شده است. استفاده از فوم برای بهبود دمای عایق و ایجاد مزیت نسبی نسبت به بلوک های بتنی سبک است. 

در واقع در تست آزمایشگاهی چندان قابل توجه نیست، اما در کمال تعجب، مهندس ناظر را ملزم به استفاده از بلوک سفال فوم دار می کند، در حالی که کیفیت یا ضخامت فوم مورد استفاده کنترل نمی شود. بنابراین، مگر اینکه کسی شما را به استفاده از سفال های فومی ترغیب کند، استفاده از سفال های عایق تنها می تواند عایق حرارتی ضعیفی روی دیوار ایجاد کند.لازم به ذکر است که فوم مورد استفاده در سفال تأثیر کمی بر صدا دارد. با تمامی این تفاسیر همیشه بهترین ها را با مصالح فروش تجربه خواهید کرد و با مشورت کرفتن از ایشان می توانید بهترین مصالح را تهیه کنید.